• Imprimeix

Teràpies biològiques

terapies bio

Les teràpies biològiques actuen ajudant el sistema immunològic (les defenses del cos) a lluitar contra el càncer. Només actuen contra les cèl·lules malignes i no sobre les sanes, per tant hi ha menys efectes secundaris i generalment són ben tolerats.

Els efectes secundaris d’aquests tractaments són similars als processos de refredat i grip, com ara: febre, calfreds, debilitat o nàusea. Després del primer tractament aquests símptomes se solen atenuar.

Actualment hi ha dos tipus de teràpies biològiques, els anticossos monoclonals i les vacunes.

  • Anticossos monoclonals: Són substàncies que es produeixen en laboratori amb l’objectiu que trobin i ataquin un determinat lloc de la superfície de les cèl·lules del càncer. Des d’aquí ataquen la proteïna que està generant el creixement de les cèl·lules canceroses.
  • Vacunes: A diferència de les vacunes que prevenen les malalties, com el xarampió o la grip, aquestes vacunes intenten tractar el càncer ensenyant les defenses del cos a identificar les cèl·lules malignes i atacar-les. De vegades s’extreuen algunes cèl·lules malignes del pacient per crear la vacuna. Aquest tipus de teràpia està en situació experimental.
Data d'actualització:  29.04.2010