• Imprimeix

La vida diària

En general el ritme de la vida quotidiana es veu alterat durant els períodes de tractament. Durant aquest temps és necessari tenir més cura d'una mateixa i atendre les necessitats que vagin sorgint, adaptant el ritme diari a les noves situacions.

Aquest és un procés que cada persona es planteja d’acord amb les seves capacitats, prioritats i experiències. És un moment per pensar com continuar desenvolupant la vida quotidiana sense sentir-se sobrecarregada i sense deixar que la malaltia es converteixi en el centre de la vida.

Tenir cura d'una mateixa implica molts aspectes. La nutrició i mantenir-se activa són dos elements clau per tenir més sensació de benestar.

És necessària una aportació de calories i proteïnes diàries suficients per evitar oscil·lacions importants en el pes i mantenir la fortalesa. Menjar bé ajuda a sentir-se millor i tenir més energia.

L’activitat física també ajuda en aquest sentit. Hi ha moltes opcions per fer activitats, com ara caminar, anar a la piscina, fer ioga o d’altres. L’activitat augmenta la fortalesa, l’energia i també ajuda a disminuir l’estrès.

Consulteu amb l’equip assistencial el tipus d’activitat que podeu desenvolupar, aquest us assessorarà d’acord amb la vostra situació individual (Vegeu Viure amb càncer).
Data d'actualització:  12.02.2010