• Imprimeix

Què és la detecció precoç del càncer de coll uterí?

El cribratge cervical és el procediment que es du a terme per detectar i prevenir de manera precoç el càncer de coll uterí.

Atès que el càncer de coll uterí triga anys en desenvolupar-se, tenim moltes oportunitats de detectar-lo a temps, tractar-lo i curar-lo.

Avui en dia, la citologia és la prova principal per a detectar qualsevol possible alteració de les cèl·lules del coll uterí.

 

QUINES SÓN LES RECOMANACIONS PER A LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE COLL UTERÍ ESTABLERTES A CATALUNYA?

Es recomana que 3 anys desprès de l’inici de les relacions sexuals o a partir dels 25 anys de edat, tota dona que hagi mantingut o mantingui relacions sexuals es faci una citologia cada 3 anys.

Aiòx ens permet identificar a totes les dones que tenen un major risc de poder patir, al cap dels anys, un càncer de coll uterí, per així fer-les-hi un millor seguiment i prevenir el càncer.

Als 65 anys, si totes les teves darreres citologies han estat normals, no serà necessari que tornis a realitzar-te més citologies.

El protocol actual de prevenció del càncer de coll uterí que s’aplica a Catalunya, es fonamenta en el coneixement científic actual, la revisió de l’experiència internacional i les aportacions d’experts dins d’aquest camp. Amb aquest protocol es pretén millorar la qualitat, cobertura i efectivitat de les estratègies de prevenció i anar actualitzant-les en base als resultats de les investigacions científiques futures.

Data d'actualització:  21.01.2010