• Imprimeix

Què has de fer? Com s'organitza?

El cribratge cervical és el procediment que es duu a terme per detectar canvis cel·lulars i lesions pre-canceroses i prevenir de manera precoç el càncer de coll uterí.  

La nostra principal eina per al cribratge és la citologia cervical, una prova senzilla, indolora, i ràpida, mitjançat la qual, es recull una mostra de les cèl·lules de la superfície del coll uterí. Desprès s’analitzaran al laboratori per detectar si hi ha qualsevol lesió. Un resultat anormal no representa tenir un càncer.

Es recomana realitzar la citologia 3 anys desprès de l’inici de les relacions sexuals o a partir dels 25 anys de edat fins als 65 anys cada 3 anys.

El cribratge de càncer de coll uterí es realitza en els centres d’atenció sexual i reproductiva i en els centres d’atenció primària amb la participació dels diferents professionals (ginecòlegs, llevadores, metge de família).

En cas que tingueu entre 25 i 65 anys, si heu mantingut o manteniu relacions sexuals i no us heu fet el cribratge de càncer de coll uterí adreceu-vos al vostre centre d’atenció sexual i reproductiva o al vostre equip d’Atenció Primària per tal de realitzar-vos el cribratge.

Data d'actualització:  21.01.2010